Éljen Horvátország és a horvátok!

 

Horvátországban a Zágrábi Bíróság a devizahitel károsultjainak adott igazat és elkaszálta a bankokat.

A bankoknak a hitel felvételekor érvényes deviza árfolyamon kell az adósságot számolniuk.

A károsultak teljes győzelmet arattak, győzött az igazság.

Horvátország 2013. Július 1. óta EU tagállam.

A független Horvát Bíróság nem félt törvényes igazságot szolgáltatni, pedig Horvátország lélekszáma 4,3 millió fő, de bátorságban, gerincben és makacs munkabírásban húszmilliónyi lélekszámot is kitesznek.

800 évig közös volt a történelmünk, sok nemzeti hősünk félig, vagy egészen horvát volt.

Azt javaslom, kezdjünk el sok mindent megtanulni a horvátoktól.

Mi van nálunk ugyanebben az ügyben?

Tökölődés van, nyáladzó lihegés és szemforgatás.

Az egyik ítélő tábla nem átallott az EU bíróságához fordulni azzal, hogy vajon az EU bírók szerint törvényes-e, vagy nem törvényes-e a magyar banki szerződéses gyakorlat ebben a kérdésben.

A magyar bíróság tehát Brüsszeltől kérdezi, hogy mi a törvényes Magyarországon.

Ilyen hülye én is tudok lenni, hogy megkérdezzem a francia cukrászszövetségtől, hogy: „Tessenek mondani, milyen az igazi Dobos torta, mert itt nálunk sokan vitatkoznak ezen, és ezért én nem tudok dönteni?”

A magyar közélet legnagyobb rákfenéje a magyar bírói kar szakmai munkájának tűrhetetlenül alacsony színvonala. A bírók 70%-a nem végzi el a munkáját. A tárgyalt ügyhöz nem ért, a törvények mögöttes társadalmi rendeltetését nem ismeri, cinikus és slendrián. Minden igazságtalan ítéletnél a törvényekre hivatkozik, holott a törvények keretén belül igazságos ítéletet is lehetett volna hozni.

A magyar bírói karnál nagytakarítást kellene végezni. Kellene egy olyan bíróság, amelynek szakmai, erkölcsi, és jellembeli kiállása megkérdőjelezhetetlen.

Ennek a bíróságnak az lenne a szerepe, hogy megvizsgálja konkrét ügyek kapcsán az eljáró bíró alkalmasságát.

Egy bírói alkalmatlanságot egy ügyből is meg lehet állapítani adott esetben.

Mindazonáltal azt üzenem mindenkinek: Érjétek el, agitáljatok, lobbizzatok, balhézzatok, levelezzetek annak érdekében, hogy a magyar bírói kart nagytakarítással tegyék hatékonnyá, és vegyék rá az erkölcsös, okos munkára.