Hogyan gyógyultam meg a cukorbetegségből?

 

2002. október 16-án orvosom telefonon felhívott, hogy azonnal jelentkezzek nála, mert baj van a tegnapi vérvétel leletemben.

Vércukor szint: 17 mmol/l

Ez a normális érték háromszorosa. Kaptam egy orvosi füzetet, hogyan táplálkozzon és éljen a cukorbeteg. Orvosom két hetet adott a cukorszint csökkentésére. Ha nem sikerül diétával, inzulinozni kell. Két nap múlva megkerestem Dr. Légrádi Péter belgyógyászt (2003+), akit sok gyógyult betege csodadoktornak hitt. Az ember nagy bajban hinni akar a csodákban. Három hónap folyamatos orvosi ellenőrzés mellett meggyógyultam, nyoma sem maradt a cukorbetegségnek. Ja… és nem kellett a szokásos diétát elszenvednem. Gyógyulásom titka az epe működését fokozó étrend és táplálék volt.

Az első vizsgálat során Légrády doktor ultrahang géppel megállapította, hogy az epehólyagom a normális 30cm3 helyett 66cm3-re tágult és körte formájúra deformálódott. Ebből és más jelekből (vérlelet) arra következtetett, hogy az epeürítés nem működik annak összes következményeivel együtt.

Amint azóta – Dr. Légrádi Péter könyvét tanulmányozva – megtudtam, az epeműködés zavarai az egész szervezet anyagcseréjére negatív hatással vannak, sőt belgyógyászati betegségek túlnyomó többsége ennek a működészavarnak a következményei. Jellemzően a negyvennégy fölötti korosztálynál kezdődik az epeműködés renyhesége. Az okok többirányúak, például hosszan tartó helytelen táplálkozás (reggel nem eszünk, este zabálunk), fertőzések elszenvedése, epekövesség kialakulása, stb. Amint az epeműködés rosszabbodik, fokozatosan kialakulnak a jól ismert népbetegségek, például a magas koleszterin és vérzsír szint, vérnyomás problémák, gyomorműködés zavarai, szívműködési zavarok, szívritmus zavar, mozgásszervi betegségek, érfal lerakódások, hormonális működés zavarai, stb.

Én meggyógyultam és nem várt körülmények folytán alkalmam nyílt arra, hogy egy szép, 1000m2-es egészségházat üzemeltessek. A ház működésének fő feladata a II. cukorbetegek utókezelése és gyógyítása. Az egészségház együttműködési szerződést kötött a Debreceni Orvostudományi Egyetemmel a tudományos eredmények gyakorlati hasznosítására.

Az egészségházban 10-15 fős csoportok részére terápiás foglalkozást indítunk, amely az orvosi kezelés mellett úgynevezett wellness programokat is tartalmaz. Próba képen egy kis csoportot már elláttunk két hónapon keresztül heti két alkalommal. Büszkék vagyunk arra, hogy az első csoport első cukorbetege meggyógyult. Gyógyulása alatt azt értjük, hogy a beteg reggeli, éhgyomori cukorszintje 5,5 mmol/l-re csökkent, holott hosszú évek óta megszokottan 8-9 mmol/l volt. Betegünk megtanult jóízűen étkezni, fogyni és tudatosan irányítani – étkezéssel – az anyagcseréjét.

Tojáskönyv – Dr. Légrády Péter belgyógyász könyve a tojásról, és annak jótékony hatásairól.
Egészségház – Magánklinika, Gyógyítás és Wellness. A szolgáltatásokhoz klikkeljen a linkre!